İTÜ ARI Teknokent ve Teknoloji ile Üretelim Platformu’ndan Oyun Teknolojileri Geliştiren Girişimlere Tam Destek

İTÜ ARI Teknokent ve Teknoloji ile Üretelim Platformu’ndan Oyun Teknolojileri Geliştiren Girişimlere Tam Destek 1

İTÜ ARI Teknokent ve Teknoloji ile Üretelim Platformu’ndan Oyun Teknolojileri Geliştiren Girişimlere Tam Destek

İTÜ ARI Teknokent ile Teknoloji ile Üretelim Platformu güçlerini birleştirerek #GameTech programını hayata geçirdi. İş birliği kapsamında Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’te oyun teknolojileri alanında ürün/hizmet geliştirilen girişimler desteklenecek. #GameTech programına başvuran girişimcileri Big Bang sahnesinde 350.000 TL’lik ödül bekliyor.

Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent ile Türkiye’de teknoloji üretimini amaçlayan Teknoloji ile Üretelim Platformu, güçlerini birleştirerek İTÜ Çekirdek #GameTech programını hayata geçirdi. Oyun teknolojileri alanında inovatif teknolojiler geliştiren girişimcilerin desteklenmesi, küresel oyun dünyasına girişin kolaylaştırılması, oyun sektöründe yeni istihdam alanları açılması ve yatırımcıların dikkatinin bu yöne çekilebilmesi hedefleriyle açılan #GameTech programına başvuran girişimcileri Big Bang sahnesinde 350.000 TL’lik ödül bekliyor.

#GameTech programına oyun geliştiren, oyun sektörüne kurguladığı iş modeli ile değer katan, oyun deneyimini iyileştiren; kısacası teknolojisi ile oyun sektörüne katkı sunacak girişimler başvurabiliyor.

İTÜ ÇEKİRDEK BASIN

Hayata geçirilen iş birliğine yönelik konuşan İTÜ ARI Teknokent Direktörü ve İTÜ Çekirdek’in Kurucusu Arzu Eryılmaz, “2012’den beri İTÜ Çekirdek’te bir teknoloji girişimcisinin ihtiyacı olan eğitim, mentorluk, yatırım, cansuyu gibi destekleri paydaşlarımızın katkılarıyla bir bütün olarak girişimcilere sunuyoruz. Her teknoloji dikeyine açık olan İTÜ Çekirdek’te sektörel paydaşlarla güçbirliği yaparak girişimcilere çok daha verimli ve ilgili sektör odağında çok daha etkili hizmet verebiliyoruz. Bir dikeye odaklanmak ve o alanda teknoloji girişimlerini daha büyük eforla desteklemek öncü bir sektörel paydaşımız olması ile mümkün olabiliyor. Bu kapsamda oyun teknolojileri alanında vizyoner bir bakış açısıyla paydaşımız olan Teknoloji ile Üretelim Platformu ile oyun teknolojileri alanında yeni girişimlerin oluşmasını, var olan girişimlerin gelişmesini ve ülkemizden globale açılacak oyun girişimcileri çıkmasını hedefliyoruz” dedi.

 

İş birliğinden duyduğu memnuniyeti belirten Teknoloji ile Üretelim Platformu Sözcüsü ve Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu şunları söyledi: “Türk toplumunun teknolojiyi tüketen tarafta değil, teknoloji ile üreten tarafta olması hedefiyle yola çıkan “Teknoloji ile Üretelim” platformu olarak teknolojiyi üretirken kullanabilen, mesleğine entegre edebilen, teknolojik gelişmelere açık ve gelişmeleri takip eden bireyler yetiştirmenin yanında yeni girişimcileri, özellikle her geçen yıl ivme kazanan oyun yazılımı alanında başarıyı hedefleyen startup’ları desteklemek istiyoruz. Bu amaçla çok değerli İTÜ ARI Teknokent’le iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyor, oyun deneyimini geliştiren teknolojilerden oyuncu destek mekanizmalarına kadar oyun sektörünü destekleyici sektörlerde girişim geliştiren herkesi #GameTech programına başvurmaya davet ediyoruz.  Big Bang sahnesinin, 350 bin TL’lik büyük ödülü fazlasıyla hak eden birçok başarılı proje ile parlayacağını ümit ediyorum.”

Oyun teknolojilerinin hızlı yükselişi

2022 yılına kadar tüm dünyada 196 milyar dolara  yükselmesi beklenen oyun teknolojileri pazarı, dijital dünyanın en büyük gelişim alanlarından birini oluşturuyor. Yeni nesil teknolojilerle oyun severleri daima bir adım öteye taşımayı hedefleyen oyun dünyası, sadece eğlenmek ya da vakit geçirmenin çok ötesine geçerek e-spor gibi yepyeni sektörlerin de doğuşuyla bugün milyarlarca insana dokunuyor.

 

“Teknoloji ile Üretelim” Platformu Hakkında

Lenovo’nun girişimiyle FutureBright Group, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İTÜ ARI Teknokent,  Başarsoft, Arena Bilgisayar, Index Grup, Koyuncu Elektronik, Penta Bilgisayar ve Techdata Bilgisayar Sistemleri’nin bir araya gelerek kurduğu Teknoloji ile Üretelim Platformu, ülkemizde katma değerli üretimin artması ve toplumsal kalkınmayı desteklemek üzere her kesimin teknolojiyle üreten tarafta olmasını hedeflemektedir. Bu amaçla platform, teknolojiyi üretim amacı olarak kullanmayı teşvik eden olanaklar sağlayacak projeler gerçekleştirmektedir.

İTÜ Çekirdek’e başvurular için; https://itucekirdek.com/gametech/

 20.07.2020