“İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent’in gücü, paydaşlarımız, mentorlarımız ve yatırımcılarımızın destekleriyle, başarı hikayelerine tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz. İTÜ Çekirdek girişimlerinden yalnızca bir kısmına bu sayfada yer verebilsek de ülkemizin teknoloji gelişimine ve ekonomisine kattıklarıyla, tüm girişimcilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz!”
“Geleceğin Pazar Araştırmaları” mottosu ve yüksek teknolojisiyle pazar araştırma sektörüne yeni bir soluk getiren Adgager, güçlü global stratejik ortaklıkları ve 200’den fazla müşterisi ile şirket değerini 20 kat büyüterek 2023 yılında 6.6 Milyon Dolar değerlemeye ulaştı.
Yapay zeka ile sürdürülebilir müşteri memnuniyeti sağlayan Artiwise, otomotiv, bankacılık ve telekominikasyon sektöründeki birçok değerli markaya hizmet vermektedir. Türkiye ve Birleşmiş Kırallık’taki ofisleriyle hizmet vermeye devam eden Artiwise, 2023 yılında aldığı 600 Bin Dolar yatırım ile “Müşterinin Sesi Platformu”nu piyasaya sundu.
Risk skorlama, müşteri hareket tahmini, segmentasyonu, kampanya ve fiyat optimizasyonu süreçlerinin yönetimini sağlayan yapay zeka temelli bir analitik çözüm sunan B2Metric, global pazarda çalışmalarına devam ediyor. 2023 yılında aldığı yatırım ile toplam yatırım miktarı 1.5 Milyon Doları aşan girişim Avis, Allianz, BKT Bank, Metlife gibi uluslararası markaların yanı sıra Türk Telekom, AktifBank, Gain Medya, Tofaş gibi ulusal markalarla çalışıyor.
Teknolojiden güç alarak görmemenin yarattığı engelleri yok etme misyonuyla kurulan BlindLook, yapay zeka ve sesi birleştirerek markaların ürünlerini ve hizmetlerini görme engelliler için anlaşılır ve işlem yapılabilir hale getiriyor. 2019 yılında kurulan BlindLook, Amerika ve Türkiye ofisleri ile çalışmalarına devam ediyor. Girişim aynı zamanda EyeBrand projesi ile Amazon, BSH, Orkid ve Pantene gibi Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen firmaları ile işbirliğine imza attı.
2011 yılında kurulan Büyütech, 2013 yılında Türkiye’nin ilk akıllı kamerasını geliştirdi. 2022 yılında yıllık 800.000 kapasiteli Türkiye’nin ilk dijital akıllı kamera üretim merkezini kurdu. Gerçekleştirdikleri iki yatırım turunda 7 Milyon Dolar yatırım alan girişim, Tofaş, Ford ve TOGG gibi önemli kurumlarla çalışmalarına devam ediyor.
2019 yılında çalışmalarına başlayan ve su tasarrufu için dünyada ilk defa yerli olarak tamamen doğal malzeme olan zeytin çekirdeğinden elde edilen bio plastik malzeme kullanılarak ürettiği perlatörleri ile 2023 yılı itibariyle son 3 yılda 12 milyon ev ve işyerinde 1 Milyar 480 milyon ton su tasarrufu sağlanmasına katkı sağlamıştır. İlk kez İTÜ Çekirdek bünyesinde üretim gerçekleştiren girişim İSKİ işbirliğinde ile daha sürdürülebilir bir dünya için faaliyetlerine devam ediyor.
Mevcut güvenlik kameralarını, geliştirdiği yapay zekâ teknolojisi ile riskli durumları gerçekleşmeden haber veren akıllı güvenlik sistemine dönüştüren Eyedius, patentli ve ödüllü teknolojileri ile her ölçekten işletmeye uygun güvenlik çözümleri sunuyor. Eyedius, Türkiye’de ve global pazarda büyümesini hızlandırarak, Boğaziçi Ventures, StartersHub ve Ak Portföy’ün de yer aldığı yatırım turlarında toplamda yaklaşık 600 Bin Dolar yatırım aldı.
Kullanıcıların yurtdışından istediği ürünleri gezginler aracılığı ile getirmesini sağlayan Glocalzone faaliyetlerine başarıyla devam ediyor. Kuruluşundan bu yana toplam dört kez yatırım alan Glocalzone, 2022 yılındaki köprü yatırım turunda 420 Bin Euro yatırım aldı.
Geliştirdiği teknoloji ile dış ortam koşullarından etkilenmeden gıda üretimi sağlayan Hextech Green, tarım sektöründe yaşanan sorunlara çözüm olarak geliştirdiği 28 farklı ürün aracılığıyla tarımsal üretime yeni bir boyut kazandırmıştır. Planting Mix ürünü ile güneş ışığı olmadan oldukça az su ile yılın 12 ayı sağlıklı bitkisel üretim gerçekleştirilebilmektedir. 2021 yılında Keiretsu Forum ve Lonca GYSF’nin aralarında bulunduğu yatırımcılardan 1.7 Milyon Dolar değerleme üzerinden yatırım alan Hextech Green 5 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirerek büyüme yolculuğuna devam ediyor.
Çalışan sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet gösteren Intenseye, 2024 yılı itibariyle 25’ten fazla ülkede ve 40 şehirde, 100.000’den fazla çalışanın refahını koruyor. Yapay zeka teknolojisinin platforma entegre edilmesi ile birlikte 36,5 milyon güvenli olmayan eylemi başarıyla tespit ederek yalnızca 2023 yılında 10,1 milyon kullanıcı müdahalesi sağladı ve proaktif güvenlik önlemlerine ve risk azaltma stratejilerine önemini vurgulamaya devam ediyor. Girişimin toplam yatırım miktarı 2024 yılında 93 milyon doları aştı.
Araç takip sektörünün dinamiklerini, sürücü alışkanlıklarını öğrenme modeline dönüştüren bir sistem sunarak verimli sürüş çözümleri geliştiren iUGO Teknoloji, 2023 yılında Otokoç Otomotiv tarafından 1 Milyon Dolar yatırım aldı. Girişim, uluslararası pazarda çalışmalarına devam ediyor.
Çevre dostu ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla, ömrünü tamamlamış lastikleri ileri dönüştüren yüksek teknoloji firması Laska, geri kazanılmış karbon siyahı (rcb) üzerine sürdürdüğü Tofaş-Fiat işbirliği ile birlikte otomotiv sektörü için kauçuk parça üretiminde kullanılabilecek nitelikte karbon siyahı üreten dünyadaki iki girişimden birisi oldu. Teknolojisi ile konvansiyonel yöntemlere kıyasla her lastik için 2,5 ton karbondioksit tasarrufu sağlıyor. 2021 yılında, RHEA GSYF, APY Ventures ve melek yatırımcılardan 1.4 Milyon Dolar yatırım aldı.
Yapay zekâ tabanlı portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu sunarak yatırımcıların risk profili, beklentileri ve kısıtları doğrultusunda optimal varlık dağılımı sağlayan Magnus, IstCapital B.V., Qatar Development Bank ve Alima Ventures’dan yaklaşık 500 Bin Dolar yatırım aldı.
Ev sahipleri ve kısa/orta vadeli kiracılar için karşılıklı fayda sağlamaya yönelik çözümler üreterek kiralama sürecini kolaylaştıran Missafir, 2023 yılında 150.000’den fazla müşteriye hizmet vererek kısa süreli kiralama sektörünün lider oyuncusu konumunu sağlamlaştırdı.Toplam 2 Milyon Doları aşan finansmanıyla, Türkiye, Kıbrıs, Karadağ ve Hırvatistan’da 30’dan fazla şehirde ve 100’den fazla lokasyonda 2.300’den fazla eve ulaşıyor.
Taze meyve ve sebzelerin raf ömrünü uzatmak için yeni nesil doğal biyofungisitler ve farklı çözümler üreten Nanomik, 2017 yılında TRAngels’dan art arda yatırım aldı. 2019 yılında AB tarafından finanse edilen, temiz teknolojiler geliştiren girişimcilerin yarıştığı Climate Launchpad yarışmasında DeepTech ödülünü alan girişim, Amerika’da düzenlenen Biomimicry yarışmasında da ödüle layık görüldü. 2022 yılında ise Rockstart, TRAngels, Coşkunöz Holding, İTÜ ARI Teknokent ve Arya Kadın Yatırım Platformu yatırımcılarından yaklaşık 850 Bin Dolar yatırım aldı.
Türkiye’deki ilk şekersiz, kalorisiz, koruyucu katkı maddesiz ve renklendirici bulunmayan vitaminli soğuk çayı üreten Pin Smart Drink, Amerika, İngiltere ve İsviçre pazarında faaliyetlerine devam ediyor.
2015 yılında kurulan Pubinno, yapay zeka ve robotik teknolojinisi kullanarak fıçı bira ekosistemindeki tüm paydaşların operasyonlarını daha verimli bir şekilde yönetmelerine olanak sağlıyor. 2023 yılını %119 büyüme ile kapatan Pubinno’nun toplam yatırım miktarı ise 2.3 Milyon Dolar’ı aşmış durumda. Girişim, 2024 yılında twozero Ventures’den aldığı tekrar yatırımı ile ABD’deki operasyonlarını büyüterek faaliyetlerine devam ediyor.
Tüm banka hesaplarının tek bir platform üzerinden, aynı anda ve yüksek güvenlikle yönetilmesini sağlayan Rackle, sadece Türkiye değil aynı zamanda Avrupa ve Orta Doğu’ya da hizmet sağlıyor. 13 ülkede, 3000’den fazla bankaya erişen girişim, 2023 yılında 535 Bin Dolar yatırım aldı.
Havanın içindeki bağıl nem ve ısı değişiminden faydalanarak enerji (elektrik, ısıtma, soğutma) ve su üreten RePG Enerji, 2023 yılında gerçekleştirdiği yatırım turuyla birlikte 60 Milyon Dolar değerlemeye ulaştı. 50’ye yakın patent başvurusu bulunan ve enerji sektöründe Ar-Ge ve inovasyona büyük katkı sağlayan girişim, fabrikalara, jeotermal tesislere ve binalara satış gerçekleştiriyor. Girişim aynı zamanda Özbekistan, Almanya, Suudi Arabistan başta olmak üzere farklı pazarlara ihracat gerçekleştirmektedir.
Makine performansını ve güvenirliliğini optimize etmek için yapay zeka destekli araçlar kullanarak müşterilerin ihtiyaç süreçlerine yönelik uçtan uca çözüm üreten; karbon emisyonlarını ve arıza sürelerini en aza indirmeyi hedefleyen Sensemore, 2023 yılında kümülatif olarak 1.4 Milyon ölçüm ile 22 Bin hasar tespiti yapmıştır. 2024 yılı itibariyle 15’ten fazla ülkede, 70’den fazla kurumsal müşterisi ve 25’ten fazla küresel ortağı bulunmaktadır.
Endüstriyel üretim kaybını en aza indiren ve müşterilerine önemli maliyet tasarrufu sağlayan teknolojisiyle tanınan Simularge, ABD’nin önde gelen B2B hızlandırıcılarından biri olan Alchemist’in 2021 yılı kohortunda yer aldı. Hem dijital ikiz teknolojisinde hem de üretim odaklı simülasyon yazılımında lider bir oyuncu olan girişimin toplam yatırım miktarı 2024 yılında 450 Bin Dolara ulaştı. Simularge, endüstriyel süreçlerde devrim yaratan ve müşterileri için verimlilik ve karlılığı artıran dönüştürücü çözümlere öncülük etmeye devam ediyor.
Veri anonimleştirme ile sentetik yüz üretimi yaparak bireylerin gizliliklerini koruyabilmeleri için güvenli bir çözüm sunan Syntonym, ABD, Avrupa ve İnghiltere pazarında büyümeyi hedefleyerek Alchemist Programına dahil oldu. 2020 yılında Big Bang birinciliğinin ardından bu zamana kadar çıktıkları yatırım turları toplamında yaklaşık 1.3 Milyon Dolar yatırım alan girişim 2023 yılında Sifted Dergisi tarafından AB’de izlenmesi gereken en iyi erken aşama girişimlerinden biri olarak seçildi.
Kanser teşhisi ve araştırması için yapay zeka (AI) ve dijital patoloji çözümleri geliştiren Virasoft, 20’den fazla kurumda yıllık 140.000 vakaya ulaşarak patalogların iş akışını ve karar verme süreçlerini destekliyor. Girişim, bu zamana kadar gerçekleştirdiği yatırım turlarında yaklaşık 5 Milyon Dolar yatırım aldı ve ABD pazarında büyümeye devam ediyor.
Ev konforunda idrar testi yapma imkanı sağlayan Vivoo, test sonucu ile hem enfeksiyonları iki dakika içinde tespit edebiliyor hem de test sonrasında kullanıcılarına beslenme ve sağlıklı yaşam tavsiyeleri veriyor. 2024 yılında çalışan sayısı 52’ye ulaşan girişim 120’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 2021 yılında Silikon Vadisi yatırımcılarından Tim Draper’ın da aralarında bulunduğu yabancı yatırımcılardan toplam 6 Milyon Dolar yatırım alarak, global pazarda çalışmalarına devam ediyor.
Endüstriyel kuruluşlar için birinci sınıf uzaktan işbirliği ve dijital iş akışı çözümlerini artırılmış gerçeklik ile desteklenen bir platform üzerinden sunan VSight’ın, 30’dan fazla ülkede, 150’den fazla kullanıcısı ve içerisinde Google, Microsoft gibi isimlerin bulunduğu 20’den fazla partneri bulunmaktadır. Girişim 2021 yılında Startup Wise Guys, Estonian Business Angels ve Cocoon Ventures’tan yaklaşık 900 Bin Euro yatırım almıştır.
Dijital reklamların tek platformdan yönetilmesini sağlayan WASK yapay zeka destekli yazılımı ile web sitesi ve mobil uygulamalardaki ziyaretçilerin davranışlarını analiz ederek kullanıcılarının daha düşük bütçelerle daha fazla potansiyel müşteriye ve en doğru hedef kitleye ulaşmalarını sağlıyor. 2023 yılında 120’den fazla ülkede binlerce aboneye sahip olan girişim son bir yılda 4 kat büyüdü; toplam yatırım miktarı ise 3 Milyon Dolar’ı aştı.
Sen de İTÜ Çekirdek ile bir başarı hikayesi yazmak istiyorsan