INSURTECH: BÜYÜK DÖNÜŞÜM

insurtech: büyük dönüşüm 1

INSURTECH: BÜYÜK DÖNÜŞÜM

 

İTÜ Çekirdek olarak, ​​sektörün önde gelen sigorta şirketlerini ve en iyi start-upları bir araya getirerek sigorta sektörünü daha modern ve heyecan verici bir hale getirmek, sektörü açık inovasyonla geliştirip, büyütmek amacıyla başlattığımız InsurTech Programı’nın başvuruları devam ediyor. Genel Müdürümüz Prof. Dr. Attila Dikbaş, Program Danışmanı ve Mentorumuz Okan Utkueri, program paydaşlarımızın sözcüleri ve girişimcilerimizin InsurTech Programı’na dair görüşlerine yer verilen Capital Dergisi InsurTech Özel Eki yayında!

i̇tü çeki̇rdek basin

i̇tü çeki̇rdek basin

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürümüz Attila Dikbaş: “Sigorta sektörünün önde gelen şirketleriyle birlikte sigorta teknolojileri alanında çalışmalarını yürüten girişimleri geliştirmek, bu alanda sektörel bir ekosistem oluşturmak, girişimlerin ticarileşmesi ve global başarı hikayeleri oluşturmalarını sağlamak adına hayata geçirdiğimiz İTÜ Çekirdek InsurTech Programı’nın bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Agito, AgeSA, AKSigorta, AXA Sigorta, HDI Sigorta ve Türkiye Sigorta iş birliği ile hayata geçirdiğimiz programa tüm Türkiye’den başvuru alıyoruz. InsurTech Programımıza katılan girişimciler eğitim, mentorluk, demo day, sektörel buluşma gibi sunulan pek çok desteğin yanı sıra Big Bang Start-up Challenge’da geçtiğimiz yıl 54 milyon TL’lik ödül, nakit ve yatırım kaynağından da yararlanmıştı. Bu yıl programa katılan girişimciler de İTÜ ARI Teknokent ekosistemi desteklerinden ve kaynaklarından pay alabilecek. InsurTech alanında Türkiye’nin özgün, teknolojik değeri yüksek ve küresel ölçekte ses getirecek değerli girişimcilerine ev sahipliği yapıyoruz. İTÜ Çekirdek’in önemli dikey programlarından olan InsurTech Programı, sigorta sektöründe dijital dönüşümle ortaya çıkan yeni girişimcileriyle öncü olmaya devam edecek. Programa kabul edilen girişimcilerin İTÜ Çekirdek ekosisteminde büyüyeceğine ve sektörün öncü aktörleri arasında olacaklarına inanıyorum.”i̇tü çeki̇rdek basini̇tü çeki̇rdek basin

i̇tü çeki̇rdek basin

i̇tü çeki̇rdek basin

İTÜ Çekirdek InsurTech Programı Danışmanı ve Mentoru Okan Utkueri: “Ülkemizde InsurTech ekosistemi anlamında daha yolun başında sayılırız. 2020 yılında İTÜ Çekirdek insurtech Programı ile bu açıdan önemli bir adım atıldı. Paydaş şirketlerin desteğiyle hayata geçen bu programla önümüzdeki yıllarda ekosistemin oldukça büyümesini bekliyorum.”

i̇tü çeki̇rdek basin

Gelecek InsurTech’lerin 

i̇tü çeki̇rdek basin

 

i̇tü çeki̇rdek basin

AgeSa Müşteri Yönetimi ve Dijital Dönüşüm Grup Müdürü Emek Akbal: “2020 yılı boyunca da 15’ten fazla çalışanımızla İTÜ Çekirdek InsurTech Programı’na destek verdik. Alanlarında uzman çalışanlarımız yaklaşık 70 girişime katkıda bulundu. İTÜ Çekirdek girişimcilerine destek verirken, aynı zamanda girişimcilerle çalışma kültürünü de öğrenmeyi ve inovasyon dünyasında tanıştığımız çözümleri AgeSA envanterine kazandırmayı da amaçlıyoruz. 2020 Big Bang finalinde başarılı bulduğumuz 2 girişime 100 bin liralık hibe desteğini eşit olarak dağıttık.”

i̇tü çeki̇rdek basin

Agito CEO’su Mutlu Uğursal: “Sigortacılık ekosistemine katkıda bulunacak İTÜ Çekirdek InsurTech Programı için desteklerimizi artırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Bu oluşumdaki start up’lara öncülük ederek ve geliştirerek sigorta sektörünün geleceğini hep birlikte şekillendireceğiz. Agito olarak, bu önemli birlikteliğin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bu oluşuma öncülük etmesi ve çok değerli sigorta şirketleri ve teknoloji sağlayıcılarını bu programın içine alarak sigorta sektörü özelinde fark yaratan bir birliktelik oluşturmasından dolayı İTÜ’ye teşekkürlerimizi sunarız. Bizlere gösterdikleri inanç ve güven için, başta İTÜ Çekirdek InsurTech Programı paydaşları olmak üzere, değerli müşterilerimize, tüm iş ortaklarımıza, sektör dostlarımıza teşekkür ederim.”

i̇tü çeki̇rdek basin

AkSigorta Strateji, Dönüşüm ve Dijital Kanallar Genel Müdür Yardımcısı Esra Öge: “Sektöre değer katacak teknolojiler geliştiren girişimcileri desteklemek oldukça değerli, yeni nesil sigortacılığın inşasında önemli kilometre taşlarının bu girişimlerle atılıyor. İTÜ Çekirdek bu alanda girişimcilerle yollarımızın kesişmesindeki en önemli noktalardan birisi. Sektörün sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için bu kesişim noktalarını daha fazla yaratmamız ve girişimcilerle birbirimizi tanıyabileceğimiz alanları oluşturmamız gerekiyor.”

i̇tü çeki̇rdek basin

AXA Sigorta İcra Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Başkanı Firuzan İşcan: “AXA Sigorta’dan üst düzey yöneticilerimiz geniş bilgi birikimleri ve deneyimleriyle İTÜ Çekirdek InsurTech Programı içerisindeki birbirinden parlak girişimlere mentorluk veriyor. Böylece sorunları, çözümleri, stratejileri ve yol haritalarını hep birlikte tartışıyor; girişimcilere katkı sağlarken aynı zamanda onlardan öğreniyoruz. Sektörümüzün sürdürülebilirliği için hem maddi olarak hem insani sermayemizle böylesine bir yatırım yapıyor olmak mutluluk verici.”

i̇tü çeki̇rdek basin

HDI Sigorta, Satış, Bilgi Teknolojileri ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çalık: “İTÜ Çekirdek InsurTech Programı ile hem biz sigorta kurumları hem girişimciler için yeni fırsatlar yaratan verimli bir süreç geçirdik. Yüksek teknoloji çalışmalarının geliştirilmesinin yanı sıra fon, tecrübe ve mentorluk gibi birçok farklı alanda sınırsız destek ortamı içerisinde bilgi alışverişi yaptığımız, tecrübelerimizi ilgilileriyle paylaştığımız, sektörümüzün gelişimi adına uzun mesailer harcadık. Yenilikçi ve inovasyon odaklı çözümler sunmayı faaliyetlerinin merkezine alan bir sigorta şirketi olarak, süreç boyunca üstün gayret ve destekleri için İTÜ Çekirdek Ailesine, tüm paydaş ve girişimcilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

i̇tü çeki̇rdek basin

Türkiye Sigorta Strateji, Dijital Dönüşüm ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bilal Türkmen: “Türkiye Sigorta olarak geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da İTÜ Çekirdek InsurTech Programı’nın içerisinde olmak ve destek sunmak istedik. Hem sigorta sektörüne hem start up ekosistemine önemli katkılar sağlayacak bu program için İTÜ’ye ve destek sunan kurumlara bir kez daha teşekkür ederim. Uzun bir dönemi kapsayan programın ekonomimize ve sektörümüze önemli katkılar sağlayacağına eminim. Başarılı ve verimli bir program geçirmemizi dilerim.”

i̇tü çeki̇rdek basin

İTÜ Çekirdek InsurTech Programı’na Başvurular Sürüyor

i̇tü çeki̇rdek basin

i̇tü çeki̇rdek basin

Girişimciler Programla İlgili Ne Dedi?

i̇tü çeki̇rdek basin

Neden İTÜ Çekirdek InsurTech Programı’na Başvurmalısın?

i̇tü çeki̇rdek basin

 

i̇tü çeki̇rdek basin

 

Capital Dergisi InsurTech Özel Eki – Ağustos