GİRİŞİMCİLERİN YOLUNU AÇACAK MELEK YATIRIMCILARA 2017 YATIRIMLARI İÇİN SON ÇAĞRI

gi̇ri̇şi̇mci̇leri̇n yolunu açacak melek yatirimcilara 2017 yatirimlari i̇çi̇n son çağri 1

GİRİŞİMCİLERİN YOLUNU AÇACAK MELEK YATIRIMCILARA 2017 YATIRIMLARI İÇİN SON ÇAĞRI

Dünya’nın ve Avrupa’nın önde gelen girişimcilik kuluçka merkezlerinden biri olan, Türkiye’nin lider  kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, 2017 yılında aldığı binlerce girişimci grup başvurusundan seçilen, desteklenerek fikrini ürün aşamasına getiren 120’den fazla yepyeni girişimi ilk defa görecek melek yatırımcıları arıyor. İTÜ ARI Teknokent tarafından 2011 yılında kurulan İTÜ Çekirdek, sadece İTÜ’nün değil tüm Türkiye’nin girişimcilik kuluçka merkezi olarak yurt içi ve yurt dışından girişimcilerin ilgisini çekiyor.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da yepyeni girişimler 23 Kasım’da düzenlenecek “Big Bang Startup Challenge” yarışmasında kamuoyuyla tanışacak ve müşterileriyle başarıya ulaşmak için yola çıkacak. Yarışma gecesi aynı zamanda, girişimlerin onları destekleyen kurumsal şirketlerden aldıkları hibe tutarları ve melek yatırımcılardan aldıkları toplam yatırım miktarları da açıklanacak. Geçen yıl 5.000.000 TL tutarında yatırım ve hibe yapılan etkinlik, bu tutarla dünyanın en büyük üç girişimcilik yarışmasından birisi olmuştu. Big Bang 2017’de bu tutarın da aşılması bekleniyor.

Girişimcilerin ihtiyaç duydukları başlangıç sermayesine kavuşabilmesi için İTÜ Çekirdek, Ekim – Kasım ayları boyunca, yatırım yapma sözü veren melek yatırımcılarla girişimcileri bir araya getiriliyor. Yola yeni çıkan girişimciler, onları desteklemeye söz veren yatırımcılarla buluşuyor.

İTÜ ARI Teknokent, geçtiğimiz aylarda yatırımcılara bir kamuoyu çağrısı yaparak, yatırımcıları girişimcilere destek olmaya söz veren yatırımcılar arasına katılmaya davet etmişti. O tarihten bu yana 10 bireysel yatırımcı, 14 yatırım ağı ve 40 kurumsal yatırım şirketi, Big Bang 2017 yatırımcıları arasına katıldı.

Yatırımcı Olma Şartları

Big Bang 2018 jürisinde yatırımcı olarak yer almak için, tercihen daha önce bir girişimciye yatırım yapma tecrübesi olan yatırımcıların, Big Bang 2017 sürecinde tanışacağı en az 1 girişime, en az 50.000 TL yatırım yapmaya söz vermesi gerekiyor. Eğer yatırımcı daha önce melek yatırım tecrübesine sahip değilse, İTÜ ARI Teknokent gerekli temel bilgi ve yönlendirmeleri de sağlıyor. Böylece, yatırımcılar, binlerce başvuru içinden süzülüp gelen, teknoloji kullanarak rekabette avantaj yakalamayı hedefleyen, Türkiye’nin en iyi girişimci adayları ilk tanışan yatırımcılar arasında olma avantajını yakalıyor. Girişimcilerle müzakere edip yatırımda anlaşan yatırımcılar, yatırım kararlarını 23 Kasım 2017’de gerçekleşecek Big Bang 2017 sahnesinden tüm dünyaya ilan etmenin keyfini yaşarken, tüm süreç boyunca ve yatırım sonrasında İTÜ ARI Teknokent’in bilgi ve uzmanlığını yanına almış oluyor. Yatırımcılar ayrıca hızla büyüyecek girişimlerde, kısa sürede parasını katlayarak çoğaltma imkânıyla, girişimcilerin yolunu açmanın mutluluğunu bir arada yaşıyor.

4 Ekim tarihi itibariyle yatırımcılar bu yılın girişimcileriyle tanıştırılmaya başlıyor. 2017 girişimcileri ile ilk tanışan ve yatırımlarını Big Bang 2017 sahnesinden açıklayacak melek yatırımcılardan birisi olmak için ön tarih 30 Eylül 2017.