DÜNYADAN VE TÜRKİYE’DEN EN İYİ GİRİŞİMLER BIG BANG SAHNESİNDE YERİNİ ALMAYA HAZIRLANIYOR

dünyadan ve türki̇ye’den en i̇yi̇ gi̇ri̇şi̇mler big bang sahnesi̇nde yeri̇ni̇ almaya hazirlaniyor 1

DÜNYADAN VE TÜRKİYE’DEN EN İYİ GİRİŞİMLER BIG BANG SAHNESİNDE YERİNİ ALMAYA HAZIRLANIYOR

11’inci Big Bang Startup Challenge için geri sayım başladı. İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından 7-8 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik, dünyadan ve Türkiye’den en iyi girişimcileri ağırlayacak. Pandeminin ardından iki yıl aradan sonra ‘fiziksel’ olarak gerçekleştirilecek etkinlikte bu yıl; birinci gün TOP 71 girişim sektörel dikey sahnelerinde sunum yapacak. Etkinliğin ikinci gününde ise TOP 20 girişimleri sahnede sunumlarını yapacak ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Etkinlikte, iki gün boyunca sürpriz şovlar ve konuklar da yer alacak.

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştiren; dünyadan ve Türkiye’den en iyi girişimcileri ağırlayan Big Bang Startup Challenge için geri sayım başladı. Bu yıl “Future Changers” temasının ön planda olacağı Big Bang Startup Challenge, 7-8 Aralık 2022 tarihlerinde Uniq İstanbul’da gerçekleştirilecek. Dünyadaki en başarılı ilk 5 kuluçka merkezinden biri olan İTÜ Çekirdek, öncü, yenilikçi ve teknolojileri ile örnek teşkil eden çözümler geliştiren girişimlere kaynak sağlayacak.  Big Bang’in, bu yıl da girişimleri büyük bir kaynak ile buluşturması bekleniyor. Dünyanın farklı ülkelerinden ve tüm Türkiye’den girişimlerin buluştuğu Big Bang etkinliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok konuşulacak geleceği değiştirecek teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapacak.

Girişimlerin toplam ciroları 500 milyon TL’ye ulaştı

Kuruluşundan bu yana 4.000 girişime ve 9.000 girişimciye destek olan İTÜ Çekirdek girişimlerinden 1200’ü şirketleşti. Desteklenen girişimler 820 milyon TL’yi aşan yatırım aldı ve toplam ciroları 430 milyon TL’ye ulaştı.

Girişimcilik ekosistemine değer katan paydaşlar

İstanbul Sanayi Odası, Elginkan Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi/İstanbul Planlama Ajansı, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB), İstanbul Havalimanı (İGA), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)/Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), AgeSA, Agito, AKSigorta, AXA Sigorta, HDI Sigorta, Neova Sigorta, Anadolu Efes, Coşkunöz, EnerjiSA, Ford Otosan, Golrang, Pasha Holding, Teknasyon, Teknoloji ile Üretelim, Yalçıner Patent ve Yapı Kredi Teknoloji gibi İTÜ Çekirdek’in Türkiye’ye değer katan, 20’yi aşkın paydaşı bulunuyor. Paydaşların desteği ile İTÜ Çekirdek girişimleri; girişimcilik ekosisteminde öne çıkan liderlerle bir araya geliyor, mentorluk desteği alıyor ve yatırım-satışla sonlanan iş birliği görüşmeleri yapıyor.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi ve kayıt için; https://bigbang.itucekirdek.com/