Büyütech ve Syntonym CES 2022’de

büyütech ve syntonym ces 2022'de 1

Büyütech ve Syntonym CES 2022’de

Sabah gazetesi yazarı Timur Sırt, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES 2022’ye dair hazırladığı köşesinde İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Büyütech ve Syntonym’e de yer verdi.

CES, aynı dönemde düzenlenen girişim ekosistemi buluşması CES Eurkapark’a ev sahipliği yapıyor. Burada İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen İstanbul pavilyonunda İTÜ ARI Teknokent’ten giden 16 girişim yer alıyor. Bunlardan biri olan Büyütech girişimi Farplas ve İstanbul Pavilyonu’nda temsil ediliyor. 2011’de Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı tarafından kuruculan Büyütech, araçların dünyayı insanların algıladığı gibi algılamasını sağlayan akıllı kamera sistemleri geliştiriyor. Bugün 80 binden fazla ürünle 120 ülkede aktif şekilde çalışan Büyütech, 2021 yılın dan itibaren otomotiv sektörüne odaklanarak sürücü yorgunluk algılama, şerit değiştirme, ayna ve geri görüş kamera sistemleri gibi birçok alanda yazılım ve donanım çözümlerini kendi bünyesinde geliştiriyor.

İTÜ ARI Teknokent’ten CES Eurkapark etkinliğine katılan girişimler arasında yer alan Syntonym, yapay zekagörsel veri işleme alanında faaliyet gösteriyor. 2019 yılında Batuhan Özcan ve Emre Çavunt tarafından kurulan Syntonym, veri anonimizasyonu yapan teknoloji ürünü ile bireylere ait tüm analitik değerleri azami oranda koruyarak, bireylerin yüzlerini mevcutta var olmayan yüzlerle değiştiriyor. Yapay zeka destekli girişim şahısların demografik özelliklerini korurken hiçbir gizlilik ihlali yapmıyor. Kişisel mahremiyete yapay zeka önlemi getirildi Böylece kurumların bulunduğu ülkelerin regülasyonlarına uyumlu şekilde işlem yapmasına destek oluyor. Girişim otomotivden alışveriş merkezlerine pek çok sektörden firmanın veri mahremiyeti sorunlarını çözüyor.

büyütech ve syntonym ces 2022'de 3

Sabah – 8 Ocak 2022