Günümüzde çevremizi saran teknolojiyi göz önüne aldığımızda küçük yaşlardan itibaren elektronik cihazlarla etkileşim içinde büyüyoruz. Fakat kullandığımız elektronik cihazların nasıl çalıştığını bilmiyoruz ya da bu elektronik etkileşimleri basitçe günlük oyunlarımızda, projelerimizde kullanamıyoruz. Karınca Lab ekibi, MAKEY ile elektronik etkileşimleri Lego’da olduğu gibi basitçe herkesin kullanımına sunuyor. Buna göre; mıknatıs ile birleştirilen modüllerin her biri belirli bir elektronik işlevi yerine getiriyor. Kullanıcının hayal gücü doğrultusunda, ön tanımlı olmadan, modüller istenildiği gibi birleştirilebiliyor. Bunun sonucunda ortaya çevreyle etkileşimli yapılar çıkıyor.
MAKEY, elektronik teknolojisini çocukların bile kullanabileceği hale getirerek, insanların hayal güçlerinin gelişmesine ve teknik bilgiye sahip olmayanların da çevreyle etkileşebilen yapılar üretmelerine imkân sağlıyor. Altıgen modüler yapısı ile kullanım kolaylığı sunuyor ve ses, ışık, hareket gibi çevresel etkilere duyarlı projeler üretilmesine imkân tanıyor.
İTÜ Çekirdek 2013 yılı 1.si Karınca Lab’ın projesi MAKEY, sürekli genişleyen bir modül kütüphanesine sahip ve her geçen gün yeni modüller ekleniyor. MAKEY İnsanların hayal güçlerine göre sınırsız farklı kombinasyon sunuyor. Farklı modüller ekleyerek tasarımlarınızı geliştirebiliyor ve daha karmaşık etkileşimli araçlar üretebiliyorsunuz.