Kollektif üretimin ve dayanışmanın daha da önem kazandığı bir dönemde komunite oluşturmak ve mevcut komuniteleri yönetmek buradan değer üretmek konusunda çözüm arayışı artmış bulunmakta.
Mevcut sosyal ağlar komunite üyelerinin hali hazırda hesaplarının olması sebebiyle tercih edilmesine karşılık, yapılan paylaşımların üyeler tarafından görünür olması için yatırım yapılması gerekiyor. Üye bilgilerinin yönetileblidiği bir çözüm sunulmaması komunite yöneticileri için iletişim için birbirbiriyle konuşmayan bir çok platformu kullanmayı gerektiriyor.
Tek yönlü iletişim olan toplu SMS, detaylı iletişime olanak tanımayan email listeleri, anlık mesajlaşma çözümü olan whatsapp gruplarına alternatif olabilecek bir çözüm komunite yöneticileri ve üyeleri için önem arzetmektedir.
Ahtapot Okto altyapısı ile hem komunite yöneticilerine kendi kontrollerinde olmayan farklı platformlara yatırım yapmak yerine tek bir altyapıyla iletişimlerini ve sürdürülebilirliklerini artırırken, komunite üyelerine de ait oldukları topluluktan daha çok değer üretmelerini sağlamaktadır. Üyeler komunite içerisindeki aradıkları kişilere ve ilanlara ulaşarak değer üretirler ve aidiyetlerini güçlendirirken,yöneticiler komuniteden aidat, etkinlik bileti gibi gelir modellerini güçlendirme imkanı bulurlar.
Yenilikçi iş modeli sayesinde Okto platformu komunite yöneticileri mobil bir platform geliştirme maliyetlerinin çok altında sahip olabilmekteler. Üniversite öğrenci kulüpleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, mezun dernekleri, teknoparklar gibi hali hazırda komuniteleri öncelikli hedef müşteri olarak belirlenmesine karşın komunite oluşturma fikri olan girişimciler Okto altyapısıyla gelir modeli olan bir platforma sahip olabilecekler.
Topluluk yönetimi, mobil yazılım ve iş geliştirme alanında tecrübeli bir ekip tarafından geliştirilen Okto ödeme sisteminden, eğitim videolarına kadar entegre bir çözüm sunmak hedefinde.