İTÜ ARI TEKNOKENT, 8 START-UP TEKNOLOJİ ŞİRKETİNİ, ABD’DE GLOBALLEŞTİRECEK

i̇tü ari teknokent, 8 start-up teknoloji̇ şi̇rketi̇ni̇, abd’de globalleşti̇recek 1

İTÜ ARI TEKNOKENT, 8 START-UP TEKNOLOJİ ŞİRKETİNİ, ABD’DE GLOBALLEŞTİRECEK

Uluslararası ağlara açılma, eğitim ve kamp programı, yurtdışı iş geliştirme desteği ve yabancı yatırımcılarla buluşma fırsatlarını bir arada sunan ITU GATE | Rocket Your Business Programı’nın ABD’ye gidecek ilk katılımcıları belli oldu. İTÜ ARI Teknokent ekosistemi içinde, hızlı bir teknolojik ve ekonomik gelişim gösteren şirketlerden BODRU, BORDA, INGENIOUS, INVENT, NANOKOMP, RASYONET, SBS ve SENTROMER toplam 17 aday şirket arasından seçilerek, ilk ABD yolcuları oldular.

ITU GATE I Rocket Your Business Programı için seçilen şirketler, ABD’deki iş geliştirme faaliyetlerini, dünyanın en önemli girişimcilik merkezlerinden Chicago 1871 ve San Francisco’daki Parisoma’da, İTÜ ARI Teknokent tarafından sağlanan modern çalışma ortamlarında yürütecekler. Dünyanın en önemli girişimcilik üssü kabul edilen ve başarılı bir çok girişim hikayesine ev sahipliği yapan bu iki merkezde, bir ay boyunca önemli uluslararası girişimciler ile aynı çalışma ortamını soluma fırsatı elde ederek, değerli deneyimler kazanacaklar. ABD yolculuğu için, şirket temsilcileri Kasım ayı başından itibaren, İş Modeli Geliştirme’den, Pazar Araştırması’na kadar bir çok konuyu kapsayan mini MBA eğitimi ile uluslararası uzmanlardan mentorluk ve danışmanlık destekleri aldılar. 22 Aralık’ta başlayacak ABD Planlama Kampı’nda ise, seçilen 8 firma için, İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent’in gücüyle uluslararası ağlara açılma ve kendi sektörlerinden doğru yatırımcılarla tanışma imkanı yaratacak randevu organizasyonları yapılacak. ITU GATE I Rocket Your Business katılımcıları, 12 Ocak’tan itibaren Chicago ve 24 Ocak’tan itibaren San Francisco’ da yatırımcılarla buluşma olanağı elde edecek ve yurtdışı iş geliştirme faaliyetlerine yönelik toplantılar gerçekleştirecekler. 19 Ocak’ta Chicago 1871 ve 5 Şubat’ta ise San Francisco Parisoma’da Sunum Günleri düzenlenecek. ITU GATE I Rocket Your Business katılımcılarına, dünyaya açılma süreçlerindeki İTÜ ARI Teknokent desteği, ABD dönüşünde de sürecek.

i̇tü çeki̇rdek basin

Programın, KOBİ ölçeğinde olan ve Ar-Ge süreçleri sonucunda ürünleri hazır hale gelmiş firmaları hedeflediğini vurgulayan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, “Seçilen firmalar, 2015 yılı Ocak ayı boyunca ABD’nin Chicago ve San Fransisco kentlerinde, uluslararası yatırımcılarla buluşma imkanına sahip olacaklar” dedi. İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Çolpan, “Teknoloji tabanlı KOBİ’lerimizin dünya pazarına açılarak, dünya markası olma yolunda uluslararası yatırım almalarını ve Türkiye’ye katma değer yaratacak, başarı hikayeleri oluşturmalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Girişimci KOBİ’lere uluslararası uzmanlardan profesyonel destekler sağlanacak İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz da, “Türk girişimcileri ABD’yle tanıştıran bu programda, genç yenilikçi şirketler dört kriter üzerinden değerlendiriliyor: Küresel bir soruna çözüm arama gayreti, satmaya hazır olmak, İngilizce konuşma becerisi ve genç yenilikçi şirkete tam zamanını ayırabilmek. ITU GATE | Rocket Your Business Programı’na katılacak firmalar ile birlikte çalışarak, dünyaya açılmanın kapısında, uluslararası tecrübeye sahip, çoğunluğu yurt dışında ve özellikle ABD’de çalışan profesyoneller tarafından sağlanacak destekler ile  ümit vaat eden yeni şirketlerin geliştirilmesi ve ABD pazarına tanıtılmasını hedefliyoruz. “ dedi.

i̇tü çeki̇rdek basin

Kazanan firmalarla ilgili bilgiler

-BODRU

Bulut tabanlı iş çözümlerine yepyeni bir yaklaşım sunan Bodru, kurumsal BT’nin bireyselleştirilmesinde öncü konumdadır. KOBİ’ler Bodru ile birkaç dakikada kendilerine uygun mobil ve web tabanlı uygulamaları kolayca oluşturur ve aşina oldukları bir sosyal ağ ortamında çalışanlarının bilgi paylaşımını sağlarlar.

-BORDA

Borda Teknoloji Radyo Frekanslı Kimlikleme (RFID) teknolojisi tabanlı demirbaş yönetimi, gerçek zamanlı konum takibi, stok ve envanter yönetimi ve iş analitiği çözümleri üzerinde uzmanlaşmış ürün ve çözümler geliştiren ve sistem entegratörlüğü yapan bir teknoloji firmasıdır. Firma RFID teknolojisini İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki ve University of South Florida’daki Ar-Ge ofislerinde geliştirmekte ve müşteriler için en uygun çözümlere dönüştürmektedir. Borda Teknoloji’nin sunduğu çözümler sağlık kuruluşlarında operasyonel süreçlerin izlenebilirliğini ve verimini arttırır, süreçleri hızlandırır, kaynakların atıl kullanım oranlarını azaltır ve süreçlerin doğruluklarını arttırır.

-INGENIOUS

Mevcut pahalı, montaj gerektiren ve kullanımı zor geleneksel sistemler yerine; evinizi 15 dakika içerisinde hiçbir profesyonel yardıma ihtiyacınız olmadan akıllı hale getirecek yenilikçi, tak-çalıştır bir akıllı ev sistemi Ingenious. – Enerji Tasarrufu: Ev tüketiminin % 10’dan fazlası cihazların kullanılmadıkları zamanki Standby tüketimidir. Ingenious kullanıcı alışkanlıklarını öğrenerek evlerdeki enerji tüketimini optimize ederek enerji tasarrufu sağlar. – Efektif Teknoloji Kullanımı: Kullanıcılar evlerindeki TV, klima, ses sistemi, uydu alıcısı ve ışıklar gibi bütün cihazlarınızı kızılötesi vericileri ve çeşitli Radyo Dalgası platformlarının kombinasyonu bir haberleşme platformu sayesinde kontrol edebilir. – Üstün Kullanıcı Deneyimi: 1960’lardaki ilk sistemlerden beri, akıllı ev ara yüzleri birbirinin benzeri, sıkıcı ve kullanımı zor. Bu yüzden Ingenious kullanıcı deneyimini sıfırdan tasarlayarak kontrol etmenin yenilikçi ve kolay yollarını icat etti.

-INVENT

INVENT perakende satın alma planlaması, envanter yönetimi, indirim optimizasyonu ve tedarik zinciri yönetimi konularında özelleşmiş bir iş analitiği şirketidir. INVENT, müşterilerinin günlük iş akışları içerisinde şirket karlılıklarına birebir etkisi olan alanlarda karar destek çözümleri oluşturmaktadır. Çözümleri en yeni bilimsel araştırmalar ve son teknoloji sistemler üzerine kurulmuştur. Firmanın nihai hedefimiz müşterilerini hizmette mükemmelliğe ulaşmaktır.

-NANOKOMP

Nanokomp, Termoset esaslı Pre-preg şeritlerin ve kompozit plakaların üretimi konusunda uzmanlaşmış olup aynı zamanda yeni nesil Pre-preg üretim hatlarının geliştirilmesi konusunda da çalışmalar yürütmektedir. Bununla birlikte ileri teknoloji malzemeleri ile ilgili farklı uygulamaları kapsayan alanlarda ve bu alanlar ile ilgili ulusal ve uluslararası projelerin hazırlanması konularında, her biri malzeme bilimi ve mühendisliği alanında doktora derecesine sahip uzman kadrosu ile danışmanlık hizmetleri vermektedir.

-RASYONET

Rasyonet hisse senedi, yatırım ve emeklilik fonları, bono ve risk analizi ile ilgili yazılım platformları sunmaktadır. 2000 yılında kurulmuş olan şirket, 2005 yılından itibaren faaliyetlerini İTÜ ARI Teknokent bünyesinde sürdürmektedir. Amiral ürünü StockGround, hisse senedi araştırma analisti ve/veya fon yöneticisi olarak çalışan finans profesyonellerine yönelik geliştirilmiştir. StockGround aşağıdaki özellikleri ile öne çıkmaktadır: • Standardize edilmiş detaylı karşılaştırma şablonları ile birlikte orijinal finansal tablolar • Gelişmekte olan hisse senedi piyasaları içinde emsal karşılaştırma olanakları • Kapsamlı ve dinamik Excel add-in modülü

-SBS

SBS arıcılık ürünleri alanındaki uzun yıllara dayanan akademik ve sektörel birikim ve deneyimleri ile doğrudan arıcılarımızla üretim sözleşmesinin yapıldığı bir iş modeli temel alınarak, BEEO marka Propolis, Arı Sütü, Polen ve Bal gibi arıcılık ürünleri üretmektedir. BEEO marka arı ürünlerinin doğal olarak mevcut biyolojik aktivitelerinin korunabilmesi için uygun işleme yöntemleri bilimsel araştırmalarımız ile belirlenmiştir. BEEO arı ürünlerinin biyolojik aktivitelerini koruduğu, bilimsel araştırmalarımızla doğrulanmıştır.

-SENTROMER

Sentromer DNA Teknolojileri 2009 yılında Et ve Et Ürünlerinde Moleküler Genetik Yöntemleriyle Tür ve Miktar Tayini Testleri geliştirmek üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermaye Desteği almaya hak kazanarak çalışmalarına başlamış genç bir biyoteknoloji şirketidir. Başarıyla tamamladığı proje çıktılarını ticarileştirerek ülke genelinde Tarım Bakanlığı ve özel gıda laboratuvarlarına pazarlamış, et türü tayiniyle girmiş olduğu genetik tanı alanında GDO ve patojen tayini kitleri de geliştirerek gıda güvenliği sektöründe yer edinmiştir. Sentromer DNA Teknolojileri KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon desteği ile Türkiye’de ilk kez yüksek hacimli sentetik DNA üretim tesisi kurmuş, çok çeşitli modifikasyon ve sentez sonrası saflaştırma seçenekleri sunarak 2 yıl gibi kısa bir süre içinde bu konuda yurt dışına bağımlılığı ortadan kaldırmıştır.

i̇tü çeki̇rdek basin